Міністерство оборони України повинне було провести тендер для закупівлі авіаційного гасу. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

«У випадках, коли витрачаються такі суми з бюджету, обов'язково має бути проведений тендер. Це ж державні закупівлі. Але тут є і ще один момент. «Укртатнафта» - дійсно єдиний НПЗ, що працює в країні, який виробляє гас. Це правда. Іншого просто немає. Але якби проводився конкурс, то, можливо, закупили б імпортний гас. Може, не всю партію, а частину. Але чи був проведений тендер для визначення кращих умов для державних закупівель таких обсягів, це питання до Міноборони», - сказав Марунич.

Нагадаємо, в понеділок, 23 червня, Міністерство оборони України закупило 20 705 тонн авіаційного гасу ТС-1 (РТ) на суму 357,8 млн грн. Процедура закупівлі здійснювалася в одного учасника - «Укртатнафта», одним із власників якої є губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський. Міноборони пояснює це тим, що закон про держзакупівлі дозволяє проводити закупівлі без проведення тендеру у разі мобілізації. Варто зазначити, що мобілізація в Україні була оголошена 7 травня, тривалість становить - 45 днів. Тобто її термін закінчується 20 червня.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91