Журналіст волинської газети «Волинь Post» Сергій Шаповал, який потрапив у полон до терористів ДНР і пробув там 23 дні, дав інтерв'ю інтернет-виданню «Обозреватель». Зокрема, Шаповал розповів про політиків, які доклали зусиль до його звільнення.

Напередодні звільнення журналіст провів 2,5 доби без їжі та води. «Була страшна спека, я сходив з розуму. Трохи не викинувся у вікно через спрагу. Ти спочатку сидиш, потім бігаєш по кімнаті, потім у тебе істерика, потім апатія... Дряпав стіни нігтями...», - ділиться спогадами Шаповал.

Після переговорів, в яких брали участь Віктор Медведчук та Нестор Шуфрич, звільненого журналіста відправили в аеропорт, де він побачив своїх рятівників.

«У літаку я запитав Медведчука: «На фіга вам це треба?». Він сказав, що звільняв раніше і беркутівців, які сиділи в КМДА, і активістів «Правого сектору», яких затримали в Росії. «У мене список з 16 людей, якими я займаюся, - тобі просто пощастило, що ти в цьому списку виявився № 1», - розповів Шаповал, повідомляє «Gazeta.ua».

Це не перше інтерв'ю волинського журналіста. Раніше він розповів, що був шокований причетністю до свого порятунку Медведчука та Шуфрича.

За наявними даними, саме Медведчук відіграє ключову роль у переговорах щодо реального врегулювання ситуації на Сході. Побічно цю інформацію підтверджує і Юлія Мостова у своїй статті в «Дзеркалі Тижня». За інформацією з джерел в Адміністрації Президента, реальний переговорний процес триває протягом останнього місяця. Так, 16 червня переговори відбулися на Сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143