Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повинна зайнятися вирішенням гуманітарних проблем.

Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив президент аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Попов.

«Чи сприймуть Ірину Володимирівну (Геращенко - Ред.) на сході, залежатиме від того, які функції будуть доручені їй. Вона не зможе замінити собою керівництво військової операції або оборони. Вести військові переговори з главами ЛНР і ДНР - це також не її профіль», - сказав Попов.

На його думку, уповноважений з мирного врегулювання ситуації на сході могла б зайнятися вирішенням гуманітарних проблем.

«Зараз на сході виникла проблема біженців. На кільки я розумію, перед Іриною Володимирівною поставлять завдання вирішення подібних гуманітарних проблем. Працювати спільно з керівниками АТО і Міноборони вона, звичайно, не буде», - зазначив він, додаючи, що в переговорний процес повинні бути включені представники міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко своїм указом запровадив посаду уповноваженого Президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях і призначив на неї народного депутата від фракції «УДАР» Ірину Геращенко.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом