Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко закликає урядовців, новообраних народних депутатів, представників інших центральних органів влади активізувати роботу з місцевою владою на тих територіях Донбасу, які знаходяться під контролем Києва. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі Глави держави.

«Місцева влада Донбасу чекає від Києва не тільки допомоги у вирішенні соціально-економічних та гуманітарних питань, бюджетних виплат, але і в першу чергу - посилення та налагодження діалогу», - сказала Геращенко.

«На територіях, підконтрольних українській владі, не було жодного міністра», - підкреслив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, додавши, що така ситуація не є прийнятною.

На думку Геращенко, новообрані народні депутати, представники керівних органів, міністри повинні більше спілкуватися з населенням на підконтрольних українській владі територіях, доносити до них позицію Києва.

«Це сприятиме не лише налагодженню діалогу, але і вирішенню ключової проблеми - поверненню в повній мірі правопорядку на ці території», - підкреслила Геращенко.

Вона також вважає доцільним проведення одного з перших засідань нового уряду на Донбасі - «для кращого розуміння проблематики регіону».

Геращенко разом з місцевим керівництвом також обговорила питання організації відпочинку дітей з зони АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25