Україна отримала право приймати Чемпіонат Європи з баскетболу серед чоловіків у 2017 році, повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

У повідомленні наголошується, що під час засідання в Мюнхені 13 червня Рада ФІБА Європа вирішила перенести Євробаскет-2015 з України в інше місце. Рішення було прийнято після ретельного розгляду поточної політичної ситуації та з огляду на безпеку в Україні.

Рада взяла до відома зусилля, зроблені Федерацією баскетболу України, та гігантські кроки країни в останні роки, в тому числі 6-те місце на Євробаскеті-2013 та участь у чемпіонаті світу 2014 року. У зв'язку з цим Рада заявила про свою готовність допомогти ФБУ в її зусиллях щодо популяризації баскетболу і вирішила уповноважити президента ФІБА Європа Тургая Деміреля та Генерального секретаря Каміла Новака негайно розпочати переговори з українською стороною про можливість країни приймати Євробаскет-2017. Протягом наступних двох тижнів Демірель і Новак приїдуть в Україну для підписання договору про проведення Євробаскету-2017.

Що стосується Євробаскету-2015, то новий конкурс буде відкритим для всіх європейських федерацій, заявки можуть містити одну або кілька країн-господинь. Усі зацікавлені сторони повинні надати необхідні офіційні документи та гарантії до 31 липня 2014 року. Рішення щодо нового місця проведення Євробаскету-2015 буде прийнято 30 вересня 2014 року.

Рада також вирішила, що турнір наступного року проходитиме за новою системою, яка раніше була встановлена з 2017 року. Це означає, що Євробаскет-2015 пройде з 5 по 20 вересня 2015 року, перший етап - 4 групи по 6 команд у кожній, після чого ігри плей-оф.

Як раніше повідомляв ForUm, Україну позбавили права на проведення чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу у зв'язку з нестабільною ситуацією в країні.

Нагадаємо, Україна 18 грудня 2011 року отримала право на проведення фінального турніру Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році. Заявки на прийом матчів турніру подали Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків та Львів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45