Міністерство фінансів України підтримує впровадження дистанційних технологій освіти для підвищення кваліфікації працівників фінансової сфери і керівних працівників фінпідрозділів обласних адміністрацій, повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

На думку експертів відомства, активне залучення до курсів дистанційної освіти фахівців місцевих органів самоврядування дозволить створити більш професійну та ефективну базу виконавчої влади на регіональному рівні.

Процес переходу від індустріального до інформаційного суспільства, а також соціально-економічні зміни, які відбуваються в Україні, вимагають суттєвих змін у багатьох сферах діяльності держави. Насамперед, це стосується реформування освіти. Адже в сучасному світі, завдяки появі мережі Інтернет і розповсюдженню нових інформаційних технологій, склалися передумови для впровадження дистанційної освіти, заснованої на педагогічних, інформаційних і телекомунікаційних технологіях.

Актуальність розвитку дистанційного навчання в Україні очевидна. Воно відповідає вимогам сучасного життя, особливо, якщо врахувати не тільки транспортні витрати, але і витрати на організацію всієї системи очного навчання. Доступність і відкритість такого навчання, а також можливість навчатися віддалено від місця навчання, не залишаючи свій будинок або офіс, - головні переваги, які пояснюють підвищений інтерес до цієї форми отримання знань.

Експерти розраховують, що завдяки впровадженню дистанційного навчання, кожен державний службовець, який працює у сфері державних фінансів, оволодіє інноваційними технологіями управління, стане експертом у сфері ефективного формування та використання державних фінансових ресурсів і підвищить свою кваліфікацію, щоб відповідати викликам інформаційного суспільства.

Нагадаємо, що особливу ефективність метод дистанційного навчання показав під час реформи Бюджетного та Податкового кодексів у 2011 році. Тоді завдяки інноваційним методам освіти вдалося в найкоротші терміни роз'яснити всі тонкощі нового законодавства працівникам системи державних фінансів України.

Міністерство фінансів, констатують аналітики, одне з перших в країні почало використовувати інноваційні методи дистанційного навчання, відкривши у 2011 році Віртуальний університет Міністерства фінансів України.

До його роботи Міністерство залучає найкращі науково-педагогічні кадри Українського державного університету фінансів, а також провідних фінансових аналітиків і експертів країни, які для державних службовців читають у режимі онлайн курси лекцій з профільних фінансових спеціальностей. Оцінюванням знань і сертифікацією чиновників, за результатами дистанційного навчання, займатиметься Центр незалежного тестування. Сьогодні кількість користувачів Віртуального університету, які проходять курси дистанційного навчання, досягає 66 тис. фахівців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115