Міністерство надзвичайних ситуацій Казахстану зацікавлене в підготовці кадрів системи цивільного захисту населення на базі профільних навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Крім того, Казахстан готовий співпрацювати з Україною у сфері виготовлення техніки, призначеної для ліквідації надзвичайних ситуацій. Про це повідомив міністр МНС Казахстану Володимир Божко під час зустрічі з головою ДержНС України Михайлом Болотських у Києві, повідомляє прес-служба ДержНС.

«Я також хотів би висловити Вам слова подяки. Це була очікувана поїздка, оскільки останній мій візит був результативним. У нас пішли активні контакти по лінії промислової безпеки, посилення рятувальних підрозділів, навчальних закладів. І для нас це дуже важливо. Ми розуміємо потенціал української сторони, техніку, обладнання та засоби порятунку, які виготовляються в країні. Для нас це дуже актуально. Після розпаду СРСР значна частина техніки залишилася у Росії, Україні, Білорусі. Тепер ми дуже зацікавлені у співпраці у сфері виробництва техніки. Крім того, велика частина навчальних закладів залишилися за межами нашої країни. І у нас відчувається дефіцит добре підготовлених педагогічних кадрів», - зазначив Божко.

У свою чергу, Болотських запевнив главу рятувальників Казахстану, що ДержНС готова до активної співпраці у всіх сферах.

«Всі питання для активізації подальшої співпраці ми вирішимо в обов'язковому порядку і в найкоротший строк. Це необхідно для розвитку системи захисту населення і територій на благо наших двох народів», - сказав Болотських.

Відомства також розглядають можливість читання лекцій викладачами профільних вузів України в Кокшетауському технічному інституті. Планується проведення науково-практичної конференції з актуальних проблем у сфері цивільної оборони, надзвичайних ситуацій, промислової і пожежної безпеки, обміну досвідом у сфері перспектив застосування існуючих систем страхування ризиків при виникненні надзвичайних ситуацій.

Для обох країн цікавим залишається питання обміну досвідом із застосування авіації для гасіння пожеж, рятування потерпілих, ведення моніторингу територій та об'єктів, що піддалися наслідкам надзвичайних ситуацій.

Окремо розглядалися питання обміну досвідом з організації та надання екстреної медичної допомоги та медико-психологічної реабілітації потерпілим та рятувальникам внаслідок надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376