Члени Національної експертної комісії із захисту суспільної моралі виступають проти її ліквідації.

Так, директор інституту філософії НАНУ, академік Мирослав Попович заявив у коментарі ForUm'у, що розумних аргументів на користь ліквідації комісії не чув.

«Є якісь непорозуміння між Нацкомісією та Міністерством юстиції, але розумних аргументів на користь ліквідації комісії я жодного разу не чув», - сказав він.

Попович зазначив, що за багато років роботи в Нацкомісії не отримував гонорарів і дивідендів.

«Але я завжди знав, що це - потрібна організація, корисна. Вона завжди настільки професійно працювала, що для мене день її ліквідації (якщо він настане) буде жалобним», - зазначив він.

У свою чергу кардіохірург Василь Лазоришинець, коментуючи ForUm'у ініціативу ліквідації Нацкомісії, заявив, що якщо її не стане, то не можна буде говорити про якісь принципи, моралі і етики в державі.

«Я думаю, що тверезомислячі люди, які сидять в парламенті, повинні це зрозуміти. Подібні комісії є і в інших державах, хоча вони по-різному називаються», - сказав він.

На його думку, подібний контроль необхідний.

«Якщо не буде подібного контролю, то невідомо, що з цього вийде. Адже речі, які ми розглядали на засіданнях, були по-справжньому жахливі. І якщо ніхто за такими явищами не буде наглядати або реагувати на них, то тоді не буде ніякої моралі та етики. А без цих понять і держави як такої немає», - резюмував член Нацкомісії.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді вилучити з чинного закону «Про захист суспільної моралі» положення про статус та основи діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. За даними прес-служби Міністерства юстиції, відповідний законопроект вже був направлений на розгляд парламенту. Якщо депутати проголосують за документ, це означатим ліквідацію Нацкомісії з питань захисту моралі.

Анастасія Піка, Аліна Єремеєва,Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228