Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко провів першу спільну відео-нараду з керівниками всіх регіональних підрозділів і центрального апарату податкової та митної служб, повідомили в прес-службі відомства.

Одним з першочергових завдань, які поставив міністр перед співробітниками новоствореного відомства, є підвищення ефективності системи протидії тіньовому сектору економіки. Це стане можливим завдяки об'єднанню інформаційних баз даних і створенню надсучасної ІТ-інфраструктури з єдиним програмним забезпеченням, що об'єднує всі види податків і обов'язкових платежів.

«Завдяки об'єднанню наших баз даних ми в режимі реального часу зможемо відстежувати весь процес проходження імпортованого товару - від кордону до покупця. Разом ми повинні забезпечити «чистоту» декларування - повний контроль за тим, який саме товар перетинає кордон і яким чином він оформлений за документами. У нашому розпорядженні є ефективні інструменти для посилення боротьби з контрабандою та податковими ямами. Зростання платежів до бюджету має бути досягнуте завдяки нашій інтеграції», - підкреслив Олександр Клименко.

Міністр відмітив важливість спільного контролю податківців і митників за експортними цінами, необхідність інвентаризації митних складів.

На нараді також було поставлено завдання розробити ефективну систему протидії корупції та мінімізації людського чинника в процесі адміністрування податків і митних зборів.

При цьому, за словами Клименка, процес утворення нового відомства не повинен відбитися на поточній діяльності податкової і митної служби для платників податків.

«Наші поточні завдання - розвиток сервісу для бізнесу, створення сприятливого бізнес-клімату, наповнення бюджету - залишаються в нашій сфері компетенції, і реорганізація аж ніяк не скасовує реалізацію раніше запланованих заходів за цими напрямками», - підкреслив Клименко.

На даний момент юристи податкової та митної служб готують внесення поправок у 405 нормативно-правових актів, необхідних для інституційного становлення Міністерства доходів і зборів України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

806