У Харкові прокурорська перевірка дотримання законності в діяльності приватних охоронних структур виявила численні порушення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу Володимира Іванова.

«Зараз в області зареєстровано 213 суб'єктів господарювання, які мають діючі ліцензії на провадження господарської діяльності та надання послуг з охорони власності та громадян. Серед сотні перевірених немає жодного агентства, яке б працювало без порушень», - зазначив Іванов.

Серед найбільш поширених порушень: неподання працівниками необхідних довідок, непроведення навчання персоналу, символіка, яка може нагадувати офіційні знаки правоохоронних органів, тобто невиконання ліцензійних умов.

Як приклад начальник відділу привів одне з товариств з обмеженою відповідальністю. Після закінчення дії ліцензії агентство продовжувало свою діяльність.

«У діях невідомих осіб вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України - підроблення документів або використання підробок. Лозівська міжрайонна прокуратура зазначені обставини внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження», - розповів начальник відділу.

У 2011 році було анульовано 4 ліцензії. У поточному році таких випадків - 12. Згідно з чинним законодавством, після анулювання ліцензії, її відновлення можливе лише через рік.

На адресу керівників суб'єктів господарювання внесено 25 подань про усунення виявлених порушень, пред'явлено 6 позовів про припинення діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку, які існували чисто формально.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура перевірить діяльність приватних охоронних структур країни у зв'язку з інцидентом у ТРЦ «Караван», де було вбито 3 охоронців.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240