На Закарпатті стався аварійний витік дизпалива, площа забруднення перевищує 400 кв. метрів. Про це сьогодні повідомили в Державній екологічній інспекції у Закарпатській області.
 
Як говориться в повідомленні, під час проведення робіт з підготовки до заміни дефектної ділянки продуктопроводу на 299-му кілометрі ЛПУС «Дубриничі» ДП «Прикарпатзахідтранс» м. Рівне, за межами населеного пункту с. Ужок Великоберезнянського району (землі без вилучення у землекористувачів Ужанського національного природного парку) виникла необхідність перекачування дизельного палива з низинної ділянки на піднесеність для вивільнення продуктопроводу від нафтопродуктів.

Як говориться в повідомленні екоінспекції, з метою перекачування підприємством був облаштований польовий продуктопровід довжиною близько 600 м, який йшов по поверхні землі, передає «УНІАН».

Близько 14.00 унаслідок прориву технологічної прокладки на місці з'єднання польового продуктопроводу з підземним продуктопроводом стався витік дизпалива. Підприємством нижче місця витоку пального облаштовані два котловани. Водні об'єкти розташовані на значній відстані від місця витоку дизельного палива, тому потрапляння палива не зафіксовано.

Також у Держекоінспекції повідомляють, що на місці аварії на забрудненій території фахівцями екоінспекції проведено відбір проб ґрунту.

На момент обстеження, за даними екоінспекції, витік палива був ліквідований. Обсяг дизельного палива, що потрапив у навколишнє середовище, уточнюється.

Загальна площа забруднення становить близько 402 кв. м, уточнюють в держуправлінні.
У Держекоінспекції також зазначають, що її фахівці проводять інструментально-лабораторні дослідження з метою визначення ступеня забруднення ґрунту. Після отримання результатів буде проведено нарахування збитків, завданих навколишньому природному середовищу внаслідок аварії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1932