В історичному центрі Херсона - на пішохідній вулиці Суворова горить так званий будинок Суворова.

Як повідомили в прес-службі облуправління МНС у Херсонській області, спалах орієнтовно стався об 11.00. Сигнал чергового МНС надійшов об 11.23. Причини пожежі поки невідомі.

Станом на 12.30 пожежу ще не погашено. Гасінням займаються вже розрахунки 7 пожежних машин МНС, повідомляє «УНІАН».

За інформацією пожежників, виникають проблеми з гасінням вогню, оскільки будівлю не відключено від електропостачання, і пожежників б'є струмом.

Будинок Суворова на вулиці Суворова - одна з найвідоміших «іменних» будівель у Херсоні. Коли саме будинок був побудований, невідомо, але встановлений факт, що у 1786 році за вказівкою графа Потьомкіна будинок був викуплений у якогось прем'єр-майора Гаріна. Купувався він для проживання генерал-майора Олександра Самойлова (1744-1814), який був вихователем доньки Потьомкіна та імператриці Катерини II - Єлизавети Тьомкіної.

У 1792 році Самойлов був призначений генерал-прокурором і державним скарбником і покинув Львів. 10 листопада 1792 командувачем військами у Катеринославській губернії і Таврійській області призначений Олександр Суворов, який і зайняв спорожнілий будинок. До Херсона він прибув лише на початку січня 1793 і пробув до кінця травня 1794 року. Таким чином, будинком Суворова ця будівля була лише півтора роки.

Пізніше будівлю було переплановано, і в ній розміщувалися цивільні присутні місця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406