Пожежу на шахті «Комсомолець Донбасу» (ДТЕК) в місті Кіровське Донецької області локалізовано, задимленість відсутня. Про це повідомила прес-секретар ПАО «Донецька паливно-енергетична компанія «Шахта Комсомолець Донбасу» Карина Крупенчекова.

Вона нагадала, що сьогодні в очисному забої ділянки з видобутку вугілля №3 ПАО «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу» стався спалах метану в районі сполучення лави з конвеєрним виробленням. У цей час очисні роботи в лаві не велися.

Усі робітники, що знаходилися в зоні аварійної ділянки, були негайно виведені на поверхню, і були початі роботи з гасіння пожежі, згідно затвердженому Плану ліквідації аварій, повідомляє «УНІАН».

Завдяки чітко відпрацьованим навикам реагування в аварійних ситуаціях, робітники четвертої зміни знеструмили забій, підключили пожежні рукави і приступили до гасіння пожежі, що дозволило оперативно локалізувати спалах, підкреслила прес-секретар.

На місце події були викликані 5 відділень Державної воєнізованої гірничорятувальної служби, які ведуть контроль газової обстановки на ділянці.

Зараз пожежу локалізовано, задимленість відсутня, потерпілих немає, причини спалаху встановлюються створеною комісією, сказано в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, за інформацією МНС, сьогодні о 2.43 в місті Кіровське Донецької області на ПАО «Донецька паливно-енергетична компанія «Шахта «Комсомолець Донбасу» на глибині 580 м сталася пожежа, в шахті працювали 334 гірники.

Роботу аварійної ділянки було припинено. З аварійної ділянки 30 гірників було виведено на поверхню, жертв і постраждалих немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

477