Народний депутат України, замголови комітету ВР у закордонних справах Тарас Чорновіл в інтерв'ю парламентським журналістам прокоментував заяву замміністра оборони США Олександра Вершбоу щодо можливого розміщення системи ПРО на території України. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.

«Ця заява не несе у собі ніяких кінцевих реалій. Це просто пропозиція американської сторони. Американці тисячами роблять подібного роду пропозиції. Просто з приводу нас такі заяви робляться набагато рідше, тому що ми – на периферії. Наприклад, щодо Канади і Мексики такі пропозиції озвучуються різними заступниками міністрів США по кілька щодня», - зокрема, сказав Чорновіл.

Нардеп звернув увагу, що поки що немає офіційної позиції американців з цього питання, заявленої держдепартаментом США.

Кажучи про те, що якби ця пропозиція була офіційною, він зазначив: «У нас таке б почалося творитися, причому - не тільки у парламенті».

Чорновіл також підкреслив, що це «дуже дрібна заява, щоб бути лякалкою для Росії».

Як повідомляв ForUm, напередодні помічник міністра оборони США з міжнародної безпеці Олександр Вершбоу заявив, що США розглядають Україну як можливий майданчик для розміщення РЛС у рамках нової архітектури ПРО в Європі.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

458