Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов вважає, що сьогодні в парламенті під час ухвалення в першому читанні законопроекту про підвищення соцвиплат відбулася «небезпечна подія». Про це, як передає кореспондент ForUm’у, він заявив на брифінгу у ВР.

На його думку, цей закон не направлений на підвищення соцстандартів. «Йдеться про те, що у разі остаточного ухвалення цього закону і підписання його Президентом фінансова система нашої країни може бути повністю зруйнована. Річ у тому, що у варіантах Зарубінського і Папієва (авторів прийнятого в першому читанні законопроекту – ред.) тільки до кінця поточного року потрібно понад восьми мільярдів гривень, щоб забезпечити пропозиції депутатів», - пояснив Турчинов.

Він зазначив, що жоден законопроект з підвищення соцвиплат не має бюджетного обгрунтування.

Віце-прем'єр підкреслив, що у разі ухвалення цього закону Президент достроково його підпише і таким чином «виступить одним із співавторів дестабілізації ситуації в країні».

Турчинов також заявив, що в проекті бюджету наступного року уряд заклав підвищення мінімальної зарплати і пенсії «в рамках економічних реалій».

Як повідомляв ForUm, парламент прийняв за основу і в першому читанні проект закону про впровадження додаткових заходів щодо впорядковування окремих витрат держбюджету, направлених на підвищення розмірів соцстандартів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

787