На засіданні погоджувальної ради спікер парламенту Володимир Литвин вніс дві пропозиції щодо подальшої діяльності ВР. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.

Спікер запропонував регіоналам розблоковувати трибуну, щоб перейти до розгляду питань порядку денного, зокрема, держбюджету на 2010 рік, а розгляд соціальних законопроектів перенести на четвер-п'ятницю.

За його словами, якщо ця пропозиція не підтримується, то необхідно з парламентської трибуни поінформувати депутатів про рішення погоджувальної ради.

Литвин запропонував, щоб до тих депутатів, які знаходяться на лікарняному, були направлені члени рахункової комісії прямо в лікарню для голосування за соціальні законопроекти.

Він зазначив, що рішення щодо підвищення соцвиплат буде обов'язково ухвалене, коли депутати «дозріють».

Звертаючись до регіоналів, спікер заявив: «Потрібно зважати на інших депутатів, а не - що захотіли, те й зробили».

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко поінформував, що його фракція підтримує пропозиції Литвина і готова розглядати порядок денний, включаючи питання про проект держбюджету на 2010 рік.

Не дивлячись на пропозиції погоджувальної ради, трибуна і президія ВР досі заблоковані, а спікера поки що не пускають у сесійний зал для оголошення інформації.

Як повідомляв ForUm, у вівторок народні депутати вирішили, що голосуватимуть за проекти законів, які стосуються соцстандартів, не за допомогою системи «Рада», а підняттям рук і вголос підтверджуючи свою позицію щодо законопроекту. За таке рішення проголосували 240 із 442 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

ПР заблокувала трибуну, наполягаючи на голосуванні картками за соціальні законопроекти.

 


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1650