Журналіст, перший заступник головного редактора тижневика «Дзеркало тижня» Юлія Мостова відповіла на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Яка новина з Вашого особистого життя за останній час Вас найбільше вразила?

- Ми з чоловіком тиждень провели в Закарпатті, а раніше жодного разу там не були. Закарпаття – це чудове місце. Там живуть дуже гостинні люди. А найголовніше, що вони виконали всі наші побажання. Просто ми хотіли сховатися від усіх, не бачити жодного знайомого обличчя. Ми читали книжки, відсипалися, дивилися бойовики, які не навантажували інтелект, аби розвантажити голову від всіх емоційних і інших файлів, якими вона була забита впродовж такого непростого року. Це нам дуже добре вдалося, і тепер в голову багато всього вміщається.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Хочу сказати тільки про одне. Це смерть Євгенія Кушнарьова. Я дуже переживала за нього, особливо коли була надія на те, що він виживе. До останнього я дивилася новини і з раночку чекала нової інформації від своїх колег про його стан.

Ця людина не була близька мені за переконаннями, але до нього не можна ставитися без поваги. І для мене найголовніше те, що у нас серед політики дуже багато сірості. А Кушнарьов був яскравий, він був носієм кольору і не має значення, якого. І з його смертю тьмяності в політиці стане набагато більше.

А остання політична новина. Мене здивувала незвикло висока якість аналізу процедури прийняття закону про Кабмін і подолання вето Секретаріатом Президента України. Це дало можливість Віктору Ющенку вийти, можливо, на якийсь час з патової ситуації, яка склалася після подолання вето більшістю в Парламенті.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Я б хотіла для себе зрозуміти, як діятимуть основні політичні гравці, коли закінчаться їх спринтерські дистанції, коли стане зрозуміло, що ніяких перевиборів в Україні не буде, що ніякої відміни реформи не буде і однозначної концентрації влади теж не буде. І ось коли перед ними зникне поле ілюзій і потрібно буде замислитися про реальність, чи зможуть вони діяти, концентруючись на інтересах країни, чи продовжуватимуть шукати короткі дистанції по зміні обсягів повноважень один одного.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

987