Народний депутат, член партії «Наша Україна» Ольга Герасим’юк відповіла на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Ольго Володимирівно, яка новина з Вашого особистого життя останнім часом справила на Вас яскраве враження?

- На жаль, події, що запам'ятовуються, в нашому житті не завжди бувають позитивними. І це погано. Адже ми інколи не цінуємо того хорошого, що відбувається в нашому житті. І в мене в житті було чимало неприємного останнім часом. Але говоритимемо краще про хороше.

Ось мій син зібрався зі своїми друзями, і вони цілими днями, ось вже другий тиждень, обговорюють тему Голодомору. Вони разом придумали один проект, пов'язаний з темою голодомору 32-33 рр., який повинен бути дуже важливим і масштабним для нашої історії і для молодих людей. І я вважаю, що, загалом, отримала подарунок від сина.

Також мій син разом зі своїми хорошими друзями грає в сталкер. Це чудово.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Чесно кажучи, є новина, яка мене не просто здивувала, а приємно здивувала. Мене дуже порадувала непохитна позиція спікера Верховної Ради Олександра Мороза на голосуванні про прийняття законопроекту про визнання Голодомору 32-33 рр. геноцидом проти українського народу.

Багато хто говорив, що на прийнятті цього законопроекту соціалістів зламають. Але, як мені здається, саме Мороз зіграв головну роль у цій «історії». Його слова про те, що якщо народні депутати не проголосують за прийняття цього закону, то він не дорожитиме своїм місцем спікера – це було сильно. Я це оцінила, як справжній чоловічий вчинок і як вчинок політика.

Прийняття закону про визнання Голодомору геноцидом проти українського народу – це дуже важливо і украй необхідно для всього українського народу. Тому що останнім часом, під час таких політичних і принципових компромісів, слова спікера ВР прозвучали дуже твердо і дуже по-чоловічому. Це була справжня відповідальність перед народом.

У тому числі дуже важливими в прийнятті цього закону були два голоси від Партії регіонів – Ганни Герман і Тараса Черновола.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Я чекаю, коли мені стане зрозуміло, про який новий політичний проект зараз так жваво «ходять розмови».

Зараз дуже багато хто говорить про те, що повинна виникнути якась нова політична сила. Виникнути у зв'язку з сьогоднішньою позицією «Нашої України». Всі розуміють, про яку позицію партії йдеться. Як мовитися – «святе місце порожнім не буває». Я чекаю саме цього.

Також я чекаю появи нового харизматичного лідера правоцентриського толку. Як мовиться – «справжніх буйних мало, ось і немає ватажків». А мені дуже хочеться зараз такої ось сили: справжньої, добре організованої. І головне такої сили, якій довірятимуть люди, що говорять зараз про розчарування. Але ці люди наші, «помаранчеві»! Це ті люди, які були на Майдані в 2004.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

857