Продюсер і чоловік української співачки Таїсії Повалій Ігор Ліхута відповів на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Я, чесно кажучи, намагаюся відійти зараз від української політики. Прагну сильно не вдаватися в те, що відбувається і не політизуватися. Тому що два роки тому вся країна настільки політизувалася, що досі, здається, не може вийти з цього стану.

Хоча я, безумовно, стежу за перебігом політичного життя України: щодня по два-три рази заходжу на різні Інтернет-ресурси і дуже уважно стежу за тим, що відбувається в країні, щодня читаю газети і в літаках, і виписую багато газет.

Просто я намагаюся займатися тим, що я вмію – творчістю, піснями і концертами. Тому, чесно кажучи, просто ставлю «блок» проти входження в себе якихось політичних подій. Ставлю «блок» і не реагую ні на що.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Найближчим часом я хотів би почути новину про те, що Євросоюз просився ввійти до складу України. Адже скільки разів нашій країні давали зрозуміти, що ми в Євросоюзі нікому не потрібні. І, я вважаю, що це правильно.

Ми абсолютно не готові ввійти до Євросоюзу. Багато людей думають, що як тільки Україна ввійде до Євросоюзу все відразу стане добре. Адже це не так.

У нас внутрішня культура до цього не готова: поки ми не навчимося їздити в тумані з включеними фарами, коли ми навчимося пристібатися ременями безпеки в автомобілях, коли ми навчимося пропускати пішоходів на пішохідних переходах, коли ми ще багато чому навчимося, тільки тоді можлива розмова про наближення до європейської цивілізації. І навчимося це робити не тому що боятимемося, що нас оштрафують, а тому що це буде закладено в основі нашої внутрішньої культури. А поки тільки ми бачимо шапкозакидання з гаслами – «Україна найкраща!». Про який Євросоюз може йтися, якщо ми морально, культурно і психологічно до цього не готові. І ми повинні це зрозуміти.

А що стосується очікуваних творчих новин, то я хочу, щоб вже 9 грудня Микола Басков і Таїсія Повалій отримали диплом у фіналі «Пісні року» за пісню «Ти далеко». Ще я дуже чекаю весни. Оскільки весною у нас планується великий спільний тур по Америці і Канаді і 16 березня пройде перший концерт у місті Торонто. На концерті Тая і Микола співатимуть і російською і українською мовами, а Басков ще навіть і італійською. Ми покажемо дуже цікаву дуетну програму. Дуже на це чекаємо.

- Яка новина з Вашого особистого життя за останній час справила на Вас яскраве враження?

- Я б сказав, що не новина справила на мене враження, а дуже сумна подія. У мене цього року горе велике сталося: у мене мама 7 листопада померла, а 9 листопада я її поховав. І ось це «новина» справила на мене саме незабутнє враження. І ця жахлива подія стала для мене знаковою і найгіршою. Цей рік для мене став найгіршим у моєму житті.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

869