Музикант української групи «Ґринджоли» Роман Костюк відповів на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Яка новина з Вашого особистого життя за останній час Вас найбільше вразила?

- Напевно, за останній час у моєму особистому житті яскравим враженням була недавня поїздка до Рима. Я побував в Італії на аудієнції Папи Римського. Це було просто незабутньо.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Навіть не знаю, що відповісти. Я останнім часом не дуже стежу за політичним розвитком подій в країні. Хоча, мене, звичайно, дуже здивував вчинок Олександра Мороза і його зрада.

Зараз Україна має демократію в якнайгіршому її прояві. Я можу сказати, що політики в усьому світі однакові: і у нас, і в Польщі, і в Чехії. Я маю на увазі ті країни, які були «зачеплені» радянським режимом – це ті країни, які зовсім недавно почали будувати демократію.

Непотрібно забувати, що ми маємо тільки перші два роки справжньої демократії і справжньої свободи слова. І тепер, нарешті, українці зрозуміли, що від уряду можна щось вимагати. Тільки завдяки цій свободі слова ми бачимо зараз істинне обличчя політиків, які, власне кажучи, тільки під час виборів звертаються до людей. А коли вони «дориваються» до влади, то дуже швидко забувають про свої обіцянки перед виборцями. І лише зараз починає формуватися відкрите відношення до цих людей, тобто потрібно вимагати від тих людей, які йдуть в уряд, виконання своїх передвиборчих обіцянок. І цей процес тільки починає свої оберти. Нарешті люди бачать, що політики, незалежно від партії, однакові. І коли вони намагаються керувати країною, то роблять одні й ті ж помилки.

А мені поки дуже подобається, що Україна, як і два роки тому, визначилася з курсом. І мені імпонує курс Президента Ющенка – це курс на євроінтеграцію. І мені б дуже хотілося, щоб Україна стала європейською країною, щоб уряд керувався європейськими принципами, європейськими цінностями. Я хочу, щоб в нашій країні був такий соціальний захист, як, ну хоча б, в Польщі. Я розумію, що це дуже довгий процес і за два роки цього добитися неможливо. І мені ніхто і не обіцяв за два роки з України зробити нормальну європейську державу, але це все попереду. І Віктор Ющенко йде цим правильним курсом і не збивається зі свого шляху.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Я дуже хотів би почути новину про те, що мене запросили до Америки на нагородження якоїсь музичної премії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1087