Кореспондент ForUm’у поставив три запитання члену політради громадянської партії «ПОРА» Владиславу Каськіву.

- Владиславе, яка новина з Вашого особистого життя останнім часом справила на Вас яскраве враження?

- В мене, що життя, що робота – це одне і те ж. Тому ці речі можна об'єднати.

Це не новина, але в мене особистий Рубікон у житті – через місяць мені виповниться 33 роки. Це дуже відповідально для мене особисто. Я внутрішньо це все переживаю.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Рішення Президента залишитися в «Народному Союзі «Наша Україна». Я про це рішення дізнався кілька днів тому.

Я розглядаю цей крок Ющенка, як помилковий. Не тому, що я погано ставлюся до Президента, і не тому, що я вважаю, що в нього не повинно бути політичних симпатій. А тому, що вважаю, що Президенту, як окремому інституту влади, потрібно було виступити з окремою політичною ініціативою, яка повинна знаходитися в площині проголошення конкретної програми радикальних реформ. На превеликий жаль, жодна політична сила з такою ініціативою не може виступити. Тим більше, немає механізму її реалізації. У Президента зараз є унікальна і політична, і інституційна можливість це зробити. Зв'язавши себе з «Нашою Україною», яка знаходиться в процесі трансформації, це дуже важко зробити.

Єдиний варіант реалізувати не «словом, а справою» тези того ж Універсалу національної єдності, почати реально нав'язувати політичну ініціативу в публічній площині.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Рішення про реорганізацію «НСНУ», передусім. Друге – формування нової потужної праволіберальної політичної сили в Україні.

Хто її може очолити – це останнє питання. Питання - навколо чого вона буде створена. І тут якраз найбільша інтрига і проблема.

Я вважаю, що формування будь-якої нової політичної сили за даних умов повинне відбуватися не шляхом об'єднання існуючих партій, не навколо якось окремого лідера, а навколо чітко сформованого плану дій.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1070