Народний депутат України, член Партії регіонів Євгенії Кушнарьов відповів на три запитання кореспондента ForUm’у.

- Євгенію Петровичу, яка новина з Вашого особистого життя за останній час справила на Вас яскраве враження?

- Моя внучка (їй шість років) пішла до школи і поставила перед моєю дочкою, своєю мамою, і своїм татом питання про те, що їй потрібен братик. Я думаю, це найприємніша новина за останній час.

Мені здається, що батьки уважно прислухалися до думки свого первістка. Можливо, у мене буде третій внук або внучка.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Здивування – не кращий стан для політика. Я намагаюся нічому не дивуватися, тому що прагну постійно аналізувати те, що відбувається і проектувати можливі варіанти розвитку політичних подій. Тому, чесно кажучи, я дуже рідко потрапляю в ситуацію, яка мене дивує або є для мене абсолютно несподіваною.

Ось якщо говорити про те, що мене найбільше засмутило, то це намір «Нашої України» перейти в опозицію. Не тому, що я так люблю «Нашу Україну», а тому що модель влади в Україні така, що якщо «Наша Україна», як політична сила, перейде в опозицію, то я боюся, що влада в Україні буде просто недієздатна. Оскільки «Наша Україна» дуже сильно представлена у владі, особливо на регіональному і місцевому рівнях. А у виконавчій влади, на відміну від парламенту, не може бути опозиції. Така влада буде недієздатною. Ось це мене засмутило.

Міністри, насправді, це нісенітниця. «Помаранчеві міністерські портфелі» тут же будуть передані представникам нашої коаліції, і уряд сам по собі не втратить дієздатності. Залишиться проблема двох-трьох міністрів, які пройшли в уряд за квотою Президента. Це теж проблема серйозна, оскільки, повторю, в уряді не може бути опозиції.

А ось губернатори, переважна більшість з яких є представниками «Нашої України» або близьких до неї політичних сил, величезна кількість глав районних адміністрацій, десятки тисяч урядовців, що прийшли по набору «оранжевої революції» у владу – це величезна проблема. Ці люди не можуть бути в опозиції, тому що вони на державній службі. Опозиція може бути тільки в представницьких органах влади – у Верховній Раді, в радах усіх рівнів. Це нормально. Тут конкуренція ідей і думок, а не дій. А виконавча влада повинна працювати, як годинниковий механізм.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Я, продовжуючи другу тему, чекаю втручання Президента в цей процес. Для мене буде найголовнішою і бажаною новиною позиція Президента, як глави держави, а не як почесного голови «Нашої України». А як глава держави, Президент не може не розуміти і не бачити колосальної небезпеки такого варіанту розвитку подій, як перехід «Нашої України» в опозицію.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

868