Кореспондент ForUm’у поставив три запитання народному депутату України, члену БЮТ Андрію Шевченку.

- Андрію, яка новина з Вашого особистого життя останнім часом для Вас найбільше запам'яталася?

- З таких пам'ятних – це день народження дочки. Вісімнадцятого серпня їй виповнилося два роки. Я цього дня був дуже далеко – на Кубі. Ми з друзями піднялися на гору над американською базою Гуантанамо. Це місце з фантастичною панорамою. Ми пили «мохітос» за здоров'я моєї дочки. Друзі записали моє до неї відеозвернення. Ми цю касету відклали. Колись подивимося її, і дочка зможе порадіти, що за її здоров'я пили в такому красивому, відомому місці.

Так вийшло, що я не відзначав цей день народження з дочкою. У нас взагалі літо виявилося переверненим з ніг на голову цієї коаліціадою, тому вся відпустка пішла шкереберть. Першу частину відпустки я з дружиною і дочкою провів у Криму, а другу - був на Кубі. Це була давно задумана подорож. Було цікаво подивитися на цю яскраву, романтичну і революційну країну.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Дуже засмутило рішення Юрія Луценка йти в уряд Януковича. Я, насправді, дуже поважаю Юрія. Мені здається, що це яскрава людина, від якої чекають дуже принципових рішень. І це його рішення шокувало багато його друзів і прихильників.

Думаю, що цей непростий вибір, який стояв перед ним (потрібно було вибирати між невідомістю, невизначеністю з одного боку, і достатньо ганебним входженням в уряд, з іншого) - це до певної міри ціна, яку він заплатив за відмову від активної участі у виборчій кампанії 2006 року.

Я розумію, що це був серйозний удар по довірі до нього. І мене це дуже боляче зачепило.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Перемога збірної України в непростих іграх, які повинні відбутися цієї осені у відбірковому циклі Чемпіонату Європи.

Я вірю, що в нас є шанс перемогти.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

837