Кореспондент ForUm’ у поставив три запитання народному депутату 2-го, 3-го і 4-го скликань, почесному члену ПАРЄ Анатолію Раханському.

- Яка новина з Вашого особистого життя була самою вражаючою за останній час?

- Сама вражаюча новина за останній час – це повідомлення про те, що парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про нагородження мене вищою нагородою Ради Європи – медаллю «За заслуги перед Європою». А також рішення Бюро ПАРЄ про присудження мені титулу довічного почесного члена ПАРЄ. А це вища нагорода Європи!

Я отримав ці нагороди за 10-ти річну роботу в парламентській асамблеї Ради Європи.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- Здивувала мене новина про те, що був прийнятий закон Верховною Радою України «Про пропорційну систему загальнодержавних списків». Ніде в світі такого більше немає! Ось у цій ситуації підходить саме народна українська приказка «Ми маємо те, що маємо». Ось так.

- Яку новину Ви б хотіли почути найближчим часом?

- Я дуже хотів би почути про те, що українські депутати нашого парламенту стали висококваліфікованими людьми. Оскільки від них і від їх роботи залежить життєвий рівень кожного громадянина України, залежить успіх всієї держави, становище нашої країни в світі. Мені дуже хочеться, щоб наші депутати ввійшли нарешті в свою роль. Це необхідно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

786