Кореспондент ForUm’ у поставив три запитання доктору філософських наук, професору Мирославу Поповичу.

- Мирославе Володимировичу, яка новина з Вашого особистого життя за останній час для Вас була такою, що найбільше запам'яталася?

- Навіть не знаю. Чомусь ніщо не запам'яталося. В моєму особистому житті ніяких новин не було. Все, як завжди.

- Яка з останніх політичних новин Вас найбільше здивувала?

- В політиці мене вже нічого, чесно кажучи, не дивує.

У ході політичного розвитку країни особисто мене, хіба що, здивувало обговорення проекту Універсалу національної єдності на круглому столі в Секретаріаті Президента. Я здивувався продемонстрованому способу мислення. Воно для мене незвичайне. Таке враження, що у політиків є певна установка, і вони, слухаючи один одного, не прагнуть зрозуміти, а прагнуть підстроїти поведінку партнера під себе.

Я б не хотів переходити на персоналії, хто саме себе так проявив. Всі поводилися так. Немов вони наперед знають, якої мети хочуть досягти. А все інше їх менше цікавить. Не розумію, як можна шукати компроміс на таких засадах.

- Яку новину Ви чекаєте почути найближчим часом?

- Новина про бюджет на 2007 рік.

Я все життя провів в Національній академії наук України, тому переживаю за її долю. Я знаю, як жахливо важко працювати моїм колегам, оскільки потрібно мати прилади, реактиви.

Я з тривогою дивлюся в майбутнє. І розглядатиму бюджет країни під цим кутом, тобто, як буде забезпечена ведуча роль інтелекту нації.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

866