Партія регіонів попередила народних депутатів, що в разі, якщо не буде визначено формат коаліції, то "регіони" "разом з депутатами, що поділяють стурбованість теперішнім станом справ, залишають за собою право вибрати керівництво Верховної Ради і приступити до роботи". З такою заявою 20 червня виступив з парламентської трибуни член Партії регіонів Микола Азаров.

"Ми впевнені, що народ України підтримає нас в цьому, тому що люди втомилися від слів, їм потрібні дії енергійні і рішучі, здатні змінити життя на краще", - вважає Азаров.

При цьому народний депутат заявив, що Партія регіонів зі свого боку зробила все від неї залежне для того, щоб була створена ефективна парламентська коаліція. Зокрема, за його словами, партія пішла на узгодження своєї програми з потенційними партнерами по коаліції. "Ми подали руку для співпраці", - наголосив він

Азаров заявив, що Партія регіонів залишається відкритою для консультацій з усіма політичними силами у ВР з метою створення максимально широкої коаліції. "Партія регіонів готова брати участь у створенні стійкої парламентської більшості", - заявив він, повідомляє «ЛІГА».

При цьому Азаров відзначив, що Партія регіонів не змінить свою позицію стосовно того, що рішення про вступ України в НАТО може бути ухвалене тільки народом України і лише на референдумі.

Звертаючись до народних депутатів, Азаров заявив, що "ми підійшли до межі, за якою Україну можуть чекати два шляхи: перший - збереження існуючої ситуації, при якій в країні буде невизначеність перспектив соціально-економічного розвитку в умовах різкого підвищення цін на енергоносії, відсутність чітких підходів до вирішення зовнішньополітичних проблем, поглиблення розколу суспільства, і другий шлях – який передбачає наявність політичної волі і об'єднання зусиль політичних сил, гідних дати відповіді на виклики часу заради об'єднання народу навколо ідей трансформації України в розвинену державу". При цьому Азаров наголосив, що Партія регіонів зробила все від неї залежне для того, щоб вибрати другий шлях.

Раніше ForUm повідомляв, що лідер «регіоналів Віктор» Янукович заявляє, що Партія регіонів пропонує об'єднання з «Нашою Україною» для негайного вирішення нагальних питань і проблем людей. Про це Янукович повідомив в інтерв'ю кореспонденту ForUm’ у.

«Ми знайшли розуміння в найважливішому – в тому, що і як треба негайно робити для країни, – заявив Янукович. - Ми визначили пріоритети в економічній політиці, в підходах до перебудови зовнішньої і внутрішньої політики, у вирішенні суспільних проблем. Як ефективно працювати для народу, а не як ділити портфелі – ось що стоїть на першому місці в діяльності дійсно відповідальних політиків».

Нагадуємо також, що представник Партії регіонів, народний депутат України Микола Азаров, виступаючи з парламентської трибуни, заявив, що Партія регіонів як і раніше відкрита для ведення переговорів про створення коаліції з усіма політичними силами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348