Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг стверджує, що Росія не відводить військ, як про це було заявлено нещодавно, а лише переміщує їх, намагаючись перегрупувати та посилити наступ у районі Донбасу.

«Ми чули нещодавні заяви про те, що Росія згорне воєнні дії навколо Києва та на півночі України. Але Росія неодноразово брехала про свої наміри. Тож про Росію можна судити лише за її діями, а не за її словами. За даними нашої розвідки, російські частини не відходять, а переміщуються. Росія намагається перегрупуватися, поповнити запаси та посилити наступ у районі Донбасу», - сказав він на пресс-конференції у Брюсселі, передає Інтерфакс-Україна.

Столтенберг також зазначив, що одночасно з цим Росія продовжує чинити тиск на Київ та інші міста. «Тож можна очікувати додаткових наступальних дій, які приносять ще більше страждань», - зазначив генсек НАТО.

У зв'язку з цим він знову закликав Росію «покласти край цій безглуздій війні, вивести усі свої війська та сумлінно вести переговори».

Нагадаємо, після завершення раунду переговорів української та російської делегацій у Стамбулі 29 березня представник Росії Мединський заявив, що російська армія «кардинально скоротить» наступ на чернігівському та київському напрямках.

Пізніше він пояснив, що деескалація бойових дій російськими військами на київському та чернігівському напрямках не означає припинення вогню.

В ніч на 30 березня ворог обстрілював Чернігів та інші міста області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34