Мер міста Чернігів Владислав Атрошенко заявляє, що місто наразі в оперативному оточенні і немає можливості ні влаштувати гуманітарні коридори, ні вивезти поранених.

«Ворог свідомо знищив міст, який з’єднував місто з Київським напрямком. Місто не має змоги ні влаштувати гуманітарні коридори, ні вивезти поранених. Пішохідний міст наразі під постійними перехрестними обстрілами, перевозити вантажі через нього небезпечно, він може впасти, а також можуть загинути люди», - сказав він під час брифінгу в Медіа Центр Україна.

«Питання евакуації також не просте. Мова не йтиме про масову евакуацію. Ми вирішуємо питання про вивіз важкопоранених будь-якими шляхами. На місцевому рівні ми не можемо їх прооперувати і гарантувати подальше життя. Це 44 особи: і військові, і цивільні громадяни, серед них троє дітей», - сказав він.

Атрошенко наголосив, що попри складну ситуацію у місті лишаються містяни, які продовжують забезпечувати життєдіяльність.

«Місто рознесене вщент. Простіше порахувати ті будинки, які ще вцілили. Вбито понад 200 мирних людей. Зараз приблизно у Чернігові перебуває 120 тисяч містян. Міська влада на місці, всі працюють, підтримують наше військо. Ніхто місто здавати не збирається. Якщо ми вистояли проти фашистів, росіянам також не здаємося. В місті немає сталої електроенергії, воду розвозимо всіма доступними методами. Все, що можна відремонтувати, ми ремонтуємо. Велику роль грають волонтери, які надзвичайними зусиллями забезпечують людей всім необхідним», - зазначив мер міста.

Мер Чернігова звернувся до німецьких видань і попросив донести до свого керівництва, яке продовжує купувати енергоносії в росії, що окупанти свідомо скоюють злочини проти мирного населення:

«Наше місто знищують з лиця землі, так робили лише фашисти. У Чернігові є кладовище німців, які загинули тут під час другої світової війни. Ми утримуємо його. Хочу, щоб німці це почули, росія, яку ви продовжуєте підтримувати, бомбардує могили ваших дідів».

«Від імені всіх чернігівців звертаюся до світової преси не вірити жодному слову полоненого російського пілота, який бомбардував місто Чернігів і попав у полон. Він робив це вдень, чудово бачив всі цілі, мав координати і розумів, що стріляє по мирних громадянах», - сказав Атрошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55
Теги