В Україні за цей рік не змінилися ані політики, ані суспільство. Про це, підбиваючи підсумки 2014 року, сказав в інтерв'ю «Независимой газете» колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

«Ситуація в Україні дуже важка. Ніхто рік тому не міг і уявити собі, що таке можливо. Що сусіди вбиватимуть один одного, що старі люди помиратимуть від голоду, що мільйони людей будуть відкинуті за межу бідності. Але Україна змінилася більше зовні, ніж зсередини. Змінилися картинка в телевізорі, прапори, портрети... У важливих, головних речах вона залишилася такою ж, як і рік тому», - сказав Арбузов.

За його словами, зовсім не змінилася політична еліта.

«Люди, які прийшли до влади, це не нові обличчя. Практично всі з них уже були депутатами, працювали у виконавчій владі. Нинішній президент Петро Порошенко не так давно був міністром економіки, вже за часів Януковича. Майдан лише перетасував владну колоду. Зайдіть у новий парламент, і ви побачите це на власні очі. Значна частина депутатів Партії регіонів, значна частина управлінців Віктора Януковича, навіть глава його адміністрації зараз спокійно засідають у Верховній Раді, ведуть бізнес у країні. Люди, рік тому були по різні боки барикад, разом обідають у ресторанах», - констатує він.

Екс-віце-прем'єр вважає, що не змінилося і суспільство.

«Значна його частина все так само чекає, що прийде добрий чарівник і вирішить усі проблеми. Просто якщо раніше чекали дива зі Сходу, то тепер чекають із Заходу. Та ж нечисленна верства, яка готова працювати і будувати нову країну своїми руками, все так само не знаходить собі місця в українській політиці і мало впливає на події. Багато хто просто виїжджає з країни. Адже олігархічна система, в умовах якої змушений був працювати наш уряд і з якою ми намагалися боротися, після Майдану збереглася і лише посилила свій вплив. Для мене це - головне розчарування останнього року», - каже Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54
Теги