Рік, що минає, був одним із найскладніших в історії України. Відчув на собі це і бізнес-сегмент. Як свідчать дані hh.ua, 47% опитаних кадровим порталом роботодавців сказали, що це був найважчий рік за останні 4-5 років, пише «Сегодня».

Ще чверть (26%) вважає, що рік складний, але не складніший за попередні. Десята частина переживала і складніші часи, ніж рік, що минає, а 3% взагалі не помічали жодних складнощів за минулі 4-5 років (лідери цієї категорії компаній - IT-сфера і сфера нафто- та газовидобування). Найскладнішим найчастіше цей рік називали агрокомпанії, автотрейдери і логісти, а також медіабізнес.

2014 рік став часом пошуку нових стратегій для більшості компаній. Зменшити негативний вплив непростої економічної ситуації на бізнес намагалися практично всі українські компанії (91%).

Найпопулярніший спосіб боротьби з кризою - оптимізація витрат. До нього вдавалися більше половини українських компаній (57%). Для більшості компаній 2014 рік став періодом пошуку нових можливостей для зростання (41%), оптимізації штату (40%), спроб більш ефективного використання ресурсів (29%). П'ята частина компаній намагалися оцінити успішність роботи бізнесу (20%) або працювати з мотивацією і лояльністю співробітників (21%), а також переглянути систему зарплат у бік більшої гнучкості (20%).

Тільки 2% компаній не ставлять перед собою антикризових завдань. Лише 7% опитаних представників різного бізнесу сказали, що приділяли таким завданням стільки ж часу, скільки і в попередні 3-4 роки.

Максимальна кількість тих, хто не ставить перед собою антикризових завдань, - серед агробізнесу та деяких роздрібних компаній. Стільки ж часу, скільки і в попередніх періодах, приділяли антикризовим завданням компанії зі сфери IT, телекомунікацій, логістики та банківського сектору.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30
Теги