На 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції відновлено стінові панелі, що обвалилися близько двох років тому.

Як повідомляє прес-служба ЧАЕС, 25 грудня підписано акт про готовність об'єкта до експлуатації у рамках проекту «Відновлення огороджувального контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС між осями 46-52 і А-Б».

«В аварійний отвір, що утворився внаслідок обвалення стінових панелей та частини покрівлі машинного залу, встановлено просторовий блок вагою 53 тони. Він повністю закрив аварійний отвір, який виник внаслідок аномальної події, що сталася 12 лютого 2013 року», - йдеться в повідомленні.

Акт підтверджує, що заплановані проектом заходи виконані.

Як повідомляв ForUm, 12 лютого 2013 року на Чорнобильській атомній електростанції сталося часткове руйнування стінних панелей і частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку № 4 Чорнобильської атомної електростанції над приміщеннями, які не обслуговуються. У зв'язку з цим будівництво об'єкта «Укриття» було призупинено.

Заступник головного інженера ЧАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Олександр Новіков заявив, що працівники Чорнобильської атомної електростанції не зафіксували змін радіаційного фону після обвалення.

Згідно з висновками комісій, які розслідували причини події, інцидент «не створив небезпеку для здоров'я і життя, не створив небезпеку для навколишнього середовища і не призвів до зупинки роботи виробництва й аварією не вважається».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58