До кінця року в житлових будинках столиці буде встановлено близько 500 одиниць теплових лічильників. Про це заявив заступник глави КМДА Петро Пантелєєв, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами Пантелєєва, облік споживання енергоресурсів дозволить киянам зекономити до 30% коштів за опалення.

«Ми встановлюємо лічильники в будинках, де найбільший розрахунок споживання тепла. Після встановлення лічильника зменшиться споживання тепла в таких будинках приблизно на третину. Наприклад, мешканці двокімнатної квартири площею до 55 квадратних метрів за опалювальний сезон можуть заощадити на опаленні близько 700 грн», - заявив він.

«У Києві існують численні приклади, коли встановлення лічильника стала відправною точкою для подальших заходів з енергозбереження, в тому числі з боку мешканців», - підкреслив Пантелєєв.

За його словами, враховуючи обмеженість коштів, які сьогодні місто може виділити на заходи з підвищення енергоефективності, столична влада розглядає різні варіанти оснащення житлових будинків приладами обліку теплової енергії. Серед них: залучення інвестицій, у тому числі міжнародних, а в перспективі - за участю співвласників будинку.

У період встановлення лічильників у будинках буде відсутня гаряча вода та опалення, що є необхідною технічною вимогою в процесі монтажу обладнання. Тому міська влада просить киян з розумінням поставитися до незручностей, які триватимуть не більше одного-двох днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54