Нині в Україні реалізовуються 32 інвестиційні проекти на загальну суму сім мільярдів доларів. Про це в ході брифінгу заявив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

«На сьогоднішній день портфель міжнародних фінансових організацій, який перебуває на стадії реалізації, складається з 32 інвестпроектів, які залучені в державу або під держгарантії на загальну суму сім мільярдів доларів, і тільки за грудень поточного року підписано три інвестиційні проекти», - повідомив Шимків.

За його словами, йдеться про проекти з реконструкції газопроводу «Уренгой - Помари - Ужгород», кредит Європейського інвестиційного банку малому та середньому бізнесу і про кредитну програму відновлення України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Крім того, зараз відпрацьовуються ще два системні проекти: з приводу політики розвитку фінансового сектору, це Міжнародний банк реконструкції і розвитку з близько $500 млн, а також кредит на політику розвитку - також МБРР, і також 500 мільйонів доларів», - сказав заступник глави Адміністрації Президента.

Також, за словами Шимківа, триває робота над можливою угодою з Японією про партнерство та інвестиції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом