Уповноважений при президентові Російської Федерації з прав дитини Павло Астахов та український дитячий омбудсмен Микола Кулеба домовилися в ході телефонної розмови в понеділок про співпрацю з метою надання допомоги дітям та сім'ям з дітьми на південному сході України, повідомляє прес-служба уповноваженого РФ з прав дитини.
«Діти повинні бути поза політикою. Необхідно максимально відійти від політизації питань дитячого неблагополуччя і гуманітарної катастрофи на південному сході України», - заявив дитячий омбудсмен РФ Павло Астахов.

Обидві сторони підкреслили, що насамперед необхідний обмін актуальною інформацією щодо дітей-сиріт у зоні бойових дій на Донбасі, а також дітей, потерпілих чи поранених внаслідок обстрілів, які потребують термінового лікування та евакуації. Астахов підтвердив готовність Росії взяти цих дітей в лікувальні установи та надати їм кваліфіковану допомогу.

Кулеба у свою чергу подякував Астахову за готовність до співпраці і підтвердив необхідність налагодження діалогу. «Діти потребують допомоги, і ділити нам нічого», - заявив він.

Також Астахов запропонував провести найближчим часом робочу зустріч, на якій в рамках міжнародного формату необхідно буде обговорити всі найбільш важливі аспекти міжвідомчої взаємодії. На його думку, це дозволить знизити градус політичної напруги.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними ООН, з середини квітня по 12 грудня поточного року загальна кількість загиблих на сході України зросла щонайменше до 4 тис. 707 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138