Запаси вугілля на Зміївської ТЕС у Харківській області знизилися до критичного рівня, заявив тимчасовий виконувач обов'язків заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Шахненко.

«На Зміївській ТЕС, яка належить ПАТ «Центренерго», на сьогоднішній день працює один блок з десяти, це всього 6% від встановленої потужності. На сьогоднішній ранок (25 грудня. - Ред.) запас вугілля взагалі критичний - 5,5 тис т. вугілля, яких вистачить на роботу на 4-5 днів (у режимі роботи одного блоку)», - сказав Шахненко на прес-конференції в Харкові.

Він зазначив, що протягом останніх двох-трьох тижнів запаси вугілля були досить низькими: їх було достатньо для забезпечення роботи в режимі одного блоку максимум на 15 днів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Шахненко підкреслив, що забезпечення Зміївської ТЕС вугіллям не входить до компетенції облдержадміністрації і що профільному міністерству та ПАТ «Центренерго» необхідно вирішити цю проблему найближчим часом.

«За інформацією директора станції, на підході - 61 вагон російського вугілля», - також сказав Шахненко.

Як раніше повідомляв ForUm, державна енергокомпанія «Центренерго» чекає відправки двохсот вагонів з вугіллям, які заблоковані на кордоні з Росією.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає, що проблему імпорту вугілля з Росії необхідно вирішувати переговорним шляхом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92