Друкарні втрачають сотні тисяч гривень через відключення електрики без графіка.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції «Чи є світло в кінці тунелю: як українським промисловцям та бізнесу вижити в ситуації ненормованого і неконтрольованого «віялового» відключення електроенергії», - заявила керівник друкарні «Huss» Римма Кожум'яка.

«Дороге обладнання виходить з ладу через те, що електрика зникає раптово. Тільки на ремонт ми вже витратили близько 50 тис. грн. У наших колег-конкурентів збитки бувають ще більшими. І я зараз не кажу про мільйонні втрати через те, що нам доводиться відмовлятися від замовлень», - зазначила вона.

Крім того, за її словами, неможливо знайти посадову особу, яка несе відповідальність за те, що багатогодинні відключення електроенергії проходять не за графіком.

«Знайти людину, яка за що відповідає в цьому ланцюжку відключень, неможливо. Всі ті люди, у кабінетах яких ми побували, кажуть, що не дорожать своєю посадою і радили писати заяву в прокуратуру».

При цьому Кожум'яка зазначила, що вона та її колеги не виступають проти відключень в принципі, а всього лише хочуть домогтися того, щоб були складені чіткі графіки.
 

Олена Бабич, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85