Для лібералізації міжнародних автоперевезень Міністерство інфраструктури України скасовує резерв ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту), разові дозволи, а також працює над повною відмовою від квот. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Міністерство відмовилося від створення резерву дозволів ЄКМТ та разових дозволів на міжнародні автомобільні перевезення на 2015 рік. Відповідне рішення прийнято за результатами наради, що відбулася 19 грудня під головуванням міністра інфраструктури Андрія Пивоварського за участю представників профільних громадських організацій та «Укртрансінспекції», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що відомство проведе переговори з представниками іноземних держав про повну відмову від встановлення обмежень (квот) на перевезення та використання дозволів.

Своєю чергою, згідно з повідомленням, Асоціація міжнародних автомобільних перевізників (АСМАП) запропонувала електронну систему організації міжнародних автомобільних перевезень доповнити функцією відстеження динаміки за видачу дозволів кожній із країн (види та кількість виданих, кількість фактично використаних дозволів перевізниками). Також буде опрацьована можливість онлайн-бронювання перевізниками дозволів.

Крім цього, за даними прес-служби, передбачено розробити з митною службою можливість забезпечення зв'язку електронної системи з базами даних митних підрозділів Державної фіскальної служби України для отримання інформації щодо перетинання державного кордону транспортними засобами перевізників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом