Рівненська АЕС 24 грудня виведе в плановий ремонт енергоблок №1. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

«24 грудня у відповідності з узгодженим графіком ремонтів енергоблоків АЕС України планується виведення у планово-попереджувальний ремонт енергоблоку №1 Рівненської АЕС. Ремонт вважається капітальним і розрахований на 72 доби», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що попередній ремонт енергоблоку №1 проводився в червні-серпні 2013 року. Тривала паливна кампанія блоку протягом 2013-2014 років пов'язана з диспетчерськими обмеженнями його потужності в цей період.

Станом на 8-му годину 23 грудня в роботі перебувають чотири енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 2745 МВт. Енергоблоки №№ 2, 3, 4 працюють зі 100%-м навантаженням, додали в Міненерго.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався та знаходиться у межах чинних норм», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше на ремонт закривався третій енергоблок Запорізької АЕС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом