Саудівська Аравія готова збільшити видобуток нафти в разі появи нових споживачів її поставок, заявив міністр нафти Саудівської Аравії Алі ібн Ібрагім ан-Нуайме (Ali bin Ibrahim Al-Naimi) в інтерв'ю газеті al Hayat.

Як пише Financial Times, це інтерв'ю міністра стало черговим сигналом про те, що найбільший виробник нафти в складі ОПЕК не має наміру скорочувати видобуток.

За словами А. ан-Нуайме, Саудівська Аравія збереже видобуток на поточному рівні 9,7 млн барелів на добу, «якщо тільки не з'явиться новий клієнт - в такому випадку ми можемо її підвищити», повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, на конференції в неділю міністр також зазначив, що зниження цін на нафту стало наслідком відсутності співпраці між виробниками нафти, що не входять в ОПЕК, однак незабаром ринок відновиться.

«Ринок нафти відновиться, викопне паливо залишиться протягом найближчих десятиліть основним джерелом енергії», - сказав він.

На його думку, країни-виробники, що не входять в ОПЕК, в подальшому «усвідомлюють, що їхнім інтересам відповідає підтримання високих цін для всіх».

Міністр підкреслив, що Саудівська Аравія керується у своїх діях на ринку винятково економічними інтересами.

Лютневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали до 17:33 МСК на 0,9%, $60,83 за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на лютий Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) впали до цього часу на 1,6% - до $56,23 за барель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом