Генеральна прокуратура України направила в суд обвинувачення стосовно чиновника Міністерства екології та природних ресурсів України, який підозрюється в отриманні хабара. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою начальника управління державної екологічної експертизи та аудиту моніторингу і технічного регулювання Міністерства екології та природних ресурсів України у одержанні неправомірної вигоди у розмірі 15 000 доларів США за прийняття позитивного рішення про видачу одному з товариств ліцензії на право здійснення господарської діяльності, а також у зберіганні за місцем проживання боєприпасів - 8 реактивних протитанкових гранатометів (РПГ-26)», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що зазначені боєприпаси, згідно з проведеною судовою експертизою вибухових пристроїв, призначені для ураження броньованої техніки, а також живої сили противника, що перебуває в легких укриттях або спорудах міського типу.

Згідно з повідомленням, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою державного службовця третьої категорії у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України, направлено до суду для розгляду по суті.

Зараз зазначена особа відсторонена від займаної посади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44