За підсумками роботи ДП «Укрспирт» в II і III кварталах поточного року отримано чистого прибутку в сумі 88,9 млн грн (II і Ш кварталу 2013 року - 15,8 млн грн прибутку). Про це заявив на своїй онлайн-прес-конференції директор «Укрспирту» Михайло Лабутін.

Зростання суми чистого прибутку ДП «Укрспирт» дозволило збільшити надходження в бюджет, а саме - розрахункову суму відрахувань до бюджету частини прибутку держпідприємства, які нараховуються за певною ставкою на чистий прибуток, у II і III кварталах 2014 року, склала 27,7 млн грн, проти 2,4 млн грн за аналогічний період 2013 року, тобто збільшилася більш ніж в 11 разів.

«Банкрутувати і приватизувати ДП «Укрспирт» - це все одно, що різати курку, яка несе золоті яйця!» - сказав він.

Як зазначив Лабутін, «загальна сума перерахувань до бюджету за II і III квартали 2014 склав 119,5 млн грн, що на 48,8% або на 39,3 млн грн перевищує показник II і III кварталу 2013 року.

«За умови, якщо Державна фіскальна служба фактично блокувала наші виробничі потужності, то за II і III квартали 2014 році до нашого чистого прибутку додалося б 105 млн грн, тобто фактично ми втратили більше половини прибутку», - сказав він.

«У суму податку на прибуток додалося б ще 19 млн грн., ПДВ - 102 млн грн, а сума дивідендів зросла б на 26 млн грн. Замість цього фіскальні органи висувають надумані звинувачення і фальсифікують розслідування щодо нинішнього керівництва «Укрспирту».

Блокування рахунків ДП «Укррспирт» призвело до того, що компанія не в змозі розрахуватися з постачальниками сировини - фермерами. «Укрспирту» кожний день вигадують різні штрафи та «відшкодування», які можуть привести успішне підприємство до банкрутства.

Як зазначив Лабутін, зараз уряд проводить політику жорсткої економії, урізаючи в держбюджеті соціальні позиції, економлячи на соціальних виплатах.

«Якщо навести лад у сфері «Укрспирту» і суміжних галузях, на одному податку із спирту можна отримати до бюджету 300 млн грн, а на акцизах можна заробити до 11 млрд грн. Просто деякі персоналії в уряді та силових органах, розуміють, якщо ми наведемо порядок, це буде означати для них втрату власного незаконного прибутку», - розповів Лабутін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77
Теги