Пакистанська влада оголосила про намір стратити в найближчі тижні 500 ув'язнених, засуджених за тероризм. Про це повідомляє Agence France-Presse.

До недавнього часу в Пакистані діяв мораторій на смертну кару, але після того, як бойовики руху «Техрік-е Талібан Пакистан» атакували школу в Пешаварі, заборону було знято. За минулі три дні страчені вже шестеро засуджених за тероризм, пише Lenta.ru.

Напад на військове училище в місті Пешавар в провінції Хайбер-Пахтунхва сталося 16 грудня. Шестеро талібів, які проникли в будівлю, захопили в заручники курсантів і викладачів - всього близько 500 осіб. Бойовики були ліквідовані в ході операції, від їх рук загинуло 149 осіб, в основному учні.

Як раніше повідомляв ForUm, за попередніми даними, жертвами нальоту бойовиків «Талібан» на патроновану армією школу в Пешаварі стали понад 130 людей, більшість з яких діти.

Всі шестеро учасників теракту, що мали при собі вогнепальну зброю та вибухівку, були знищені пакистанськими силовиками в ході багатогодинного штурму.

У зв'язку з терактом влада Пакистану скасувала мораторій на смертну кару щодо осіб, засуджених за пов'язані з тероризмом злочини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом