Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наступного тижня готове поінформувати населення про графіки віялових відключень електроенергії. Про це на брифінгу заявив заступник глави Міненерговугілля Олександр Светелік, повідомляє прес-служба міністерства.

«Ми все відпрацюємо, і на цьому тижні ви вже чітко дізнаєтеся про графіки віялових відключень. Я готовий з вами зустрітися і доповісти, в який час будуть відключення по кожній області», - зазначив заступник міністра.

За його словами, зараз з цього питання ведеться робота з обласними державними адміністраціями. «Ми працюємо з адміністраціями. Багато адміністрацій до цього вже готові. Зараз до роботи обленерго ми підключаємо Держенергонагляд і погоджуємо режими споживання», - зазначив Светелік.

Він нагадав, що рішення про застосування у всіх електроенергетичних системах України графіків аварійних відключень прийнято у зв'язку з дефіцитним балансом електричної потужності. «Всі види графіків, у тому числі графіки аварійних відключень, складаються електропередавальними організаціями і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади», - запевнив він.

Заступник міністра пояснив, що так звані віялові відключення здійснюються планово, за графіком, щоб зменшити споживання в години максимального навантаження на мережі і, таким чином, досягти економії електроенергії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що відключення електроенергії повинні відбуватися рівномірно на всіх територіях України, включаючи тимчасово непідконтрольні владі.

Також він пообіцяв, що до Нового року частота віялових відключень електроенергії скоротиться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом