У Черкасах затримано зловмисника, які відкрив стрілянину біля одного з нічних клубів міста. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Черкаській області.

За інформацією правоохоронців, в чергову частину патрульної служби надійшло повідомлення про те, що поряд з одним з нічних клубів міста невідомий стріляє з вогнепальної зброї.



Після прибуття до місця події було встановлено, що на чоловіка і його друга напали невідомі. Зі слів постраждалого, між чоловіками, які відпочивали в розважальному закладі виникла словесна перепалка, в ході якої один із нападників вистрілив в обличчя його 39-річному товаришеві з травматичного пістолета, потім дістав предмет, схожий на гранату і кинув в їхній бік. Після чого зловмисники швидко сіли в авто і зникли, однак потерпілому вдалося запам'ятати номерний знак авто втікачів. Через декілька хвилин зловмисники були затримані на одній з вулиць міста.



Співробітники слідчо-оперативної групи провели огляд автомобіля і пасажирів, під час якого у одного з них було виявлено та вилучено пістолет травматичної дії зі стертим номером. Біля розважального закладу, де сталася стрілянина, також був проведений огляд, під час якого правоохоронці виявили предмет, схожий на ручну гранату РГД-5, яка була потім знешкоджена працівниками вибухо-технічної служби.

Зараз зловмисники затримані. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 15, 1 п. п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - «Замах на вбивство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213