Внаслідок обстрілу села Кримське Новоайдарського району з мінометів та систем залпового вогню «Град» козаками так званого Всевеликого війська донського зруйновано і пошкоджено 55 житлових будинків.

Про це повідомили Forum'у в прес-службі голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням, обстріл був здійснений 7 і 8 грудня - за день до оголошеного перемир'я.

«Дивом ніхто з мирних жителів під час обстрілу не постраждав - більшість людей виїхали з села», - зазначив Москаль.

Всього з початку бойових дій у Кримському пошкоджено 105 приватних будинків, деякі з яких відновленню не підлягають.

Губернатор зазначив, що від обстрілів постійно страждає й інфраструктура, тут поки не вдається подати газ (пошкоджений газопровід на нейтральній території, ремонтників туди члени незаконних збройних формувань не допускають).

Голова ОДА привіз у село гуманітарну допомогу (вантажівку з продуктами харчування, дитячими речами і т. д.), яку особисто розвантажував у сільраді.

Після чого він оглянув пошкоджені обстрілом будинки, поспілкувався з місцевими жителями, зустрівся з родиною розстріляного НЗФ сільського патріота Геннадія Хитренка (нагородженого посмертно Указом Президента України), відвідав позиції дислокованих у селі військових.

«Компенсувати постраждалим людям втрачене житло і майно держава поки що не може - відповідну постанову Кабміну так і не підписано, - сказав Москаль. - Однак ми намагаємося допомогти іншим шляхом. Залучаємо спонсорську допомогу, будматеріалами від інших областей України, громадських організацій або міжнародних фондів».

За даними голови ОДА, Кримське, розташоване за декілька кілометрів від 31-го блокпоста на автодорозі Бахмутка, продовжують обстрілювати практично щодня.

У день приїзду Москаля, під час огляду ним пошкодженого житла, НЗФ обстріляли околиці села з «Градів».

«Ніякого реального перемир'я на Луганщині немає, - заявив голова Луганської ОДА. - Навпаки, кількість обстрілів знову починає зростати. Якщо в четвер, 18 грудня, контрольовану Україною територію області обстріляли 2 рази (рекордно мала кількість, починаючи з 9 грудня), то у п'ятницю, 19 грудня, - 9 разів, а у суботу - 13».

Нагадаємо, підрозділи Збройних сил і міліції без єдиного пострілу зайняли село Кримське 18 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом