Україна може сприяти розвитку відносин Білорусі з країнами ЄС в рамках Східного партнерства. Про це під час переговорів делегацій двох країн у розширеному складі заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми зацікавлені в підтримці Білорусі, якщо вона вважатиме це за можливе, у розвитку відносин в рамках Східного партнерства», - сказав Порошенко.

Як підкреслив Порошенко, йдеться про механізми взаємовигідного використання технологій, законодавства, фінансових ресурсів на різних рівнях партнерства. «Починаючи від інтегрованого управління, завершуючи енергоефективністю. Ми зі свого боку досягли достатніх успіхів у цій сфері», - сказав Петро Порошенко.

Делегації двох країн обговорили низку питань співпраці України та Білорусі, в тому числі про співпрацю в паливно-енергетичній сфері та сфері безпеки, міжрегіонального співробітництва, у галузі машинобудування.

«Сьогодні ми не допускаємо падіння товарообігу з Білоруссю і навіть забезпечили його зростання. Хочу зі свого боку задекларувати, що Україна щиро зацікавлена в тому, щоб торговельні, економічні, політичні, оборонні відносини розвивалися з максимальною інтенсивністю», - підкреслив Порошенко.

Зі свого боку Олександр Лукашенко зазначив, що Білорусь буде надійним, чесним партнером України як у політичних, так і в економічних питаннях. «Ми абсолютно прозорі. Ви на нас цілком можете розраховувати», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, Україна і Білорусь мають широкий спектр питань розвитку співпраці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом