У Житомирській області правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом крадіжки цінних старовинних предметів культу з приміщення церкви в с. Великий Браталів Любарського району. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Житомирській області.

«17 грудня у Любарський райвідділ міліції надійшло повідомлення про те, що у с. Великий Браталів невідомі обікрали місцеву церкву», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з церкви викрадено срібну чашу і ложку, а також три старовинні ікони. Загальна сума збитків становить понад 500 тис. гривень.

Згідно з повідомленням під час огляду приміщення церкви та прилеглої території правоохоронці вилучили низку речових доказів.

Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Згідно з цією статтею подібні дії караються позбавленням волі строком від трьох до шести років.

За даними правоохоронців, на наразі з'ясовуються всі обставини, проводиться низка заходів, щоб встановити причетних до скоєння злочину і повернути викрадене у храм.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом