Глави зовнішньополітичних відомств Росії та Німеччині Сергій Лавров і Франк-Вальтер Штайнмаєр висловилися за необхідність проведення найближчим часом чергового засідання Контактної групи по Україні.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ за підсумками телефонної розмови міністрів.

«Для розвитку телефонної розмови лідерів Росії, Німеччини, Франції та України, що відбулася в нормандському форматі 16 грудня, був продовжений інтенсивний обмін думками щодо поточної ситуації в Україні та шляхи врегулювання конфлікту в цій країні», - сказано в повідомленні.

Як зазначають у російському зовнішньополітичному відомстві, в цьому контексті наголошувалося на «необхідності проведення найближчим часом чергового засідання Контактної групи і налагодження інклюзивного внутрішньоукраїнського діалогу».

У числі пріоритетних завдань міністри відзначили «забезпечення гуманітарних потреб мирного населення в конфліктному регіоні».

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні може пройти в Мінську в неділю, 21 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом