Глава Чечні Рамзан Кадиров прокоментував зроблені президентом Росії Володимиром Путіним на великій прес-конференції заяви про необхідність дотримання закону щодо сімей терористів.

Про це Кадиров написав в Instagram, пише Lenta.ru.

«Президент зазначив, що мої заяви у зв'язку з терактом в Грозному повністю відповідали очікуванням людей. А у світовій практиці боротьби з терором широко використовується залучення до відповідальності родичів терористів», - зазначив він.

Кадиров нагадав, що Путін вимагав вести цю боротьбу в рамках закону.

«Ми повністю підтримуємо оцінки подій і завдання, поставлені президентом. Ми його піхотинці і готові виконати будь-який наказ», - зазначив глава Чечні.

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня в Грозний зайшла озброєна група так званих муджахідів Імарату Кавказ - чеченців, не згодних з окупацією Росією Чечні, що виступають за незалежність і створення ісламської держави. Вони заявили, що їхня операція - це «акт відплати» за утиски мусульманських жінок у Чечні.

В результаті боїв були вбиті всі 11 нападників. Також загинули 14 співробітників МВС, 36 людей отримали поранення.

Кадиров доповів президенту Російської Федерації Володимиру Путіну про завершення спецоперації в республіці і запевнив, що буде працювати над тим, щоб подібне не повторилося.

Пізніше будинки родичів так званих муджахідів Імарату Кавказ зруйнували прихильники Рамзана Кадирова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69