Генеральний прокурор України Віталій Ярема своїм наказом призначив Сергія Горбатюка заступником начальника Головного слідчого управління - начальником управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури.

Про це Forum'у в прес-службі наглядового відомства.

«Управління спеціальних розслідувань створено як єдиний центр з розслідування всіх злочинів, скоєних у період протестних акцій в Україні. Серед його основних завдань - вивчення обставин узурпації влади і всього комплексу злочинних дій, скоєних у період правління Януковича. Першочергове завдання діяльності управління - розслідування масових убивств учасників мирних акцій протесту 18-20 лютого 2014 року», - йдеться в повідомленні.

Керівник управління Сергій Горбатюк 20 років працює в органах прокуратури, практично вся його робота пов'язана зі слідчою діяльністю. З 2004 по 2014 рік він займає посади слідчого та старшого слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури.

За час перебування на посаді слідчого Генпрокуратури Горбатюк розслідував велику кількість актуальних резонансних кримінальних проваджень, у тому числі справу стосовно Павла Лазаренка та інших осіб.

У квітні 2014 року призначений на посаду начальника другого відділу.

«Слідчими відділу, що очолюється Горбатюком, закінчено розслідування чотирьох кримінальних проваджень стосовно співробітників правоохоронних органів, які здійснювали протиправні дії щодо Михайла Гаврилюка, стосовно правоохоронців одеської міліції, які не забезпечили в травні 2014 охорону приміщення міськвідділу внутрішніх справ і незаконно звільнили 63 осіб, затриманих за участь у масових заворушеннях 2 травня 2014 року», - зазначили в ГПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79